Foto Stefanović, n.s.p.

Fotografske storitve vseh vrst…

Po želji pridemo tudi na dom…

NOVO – fotografiranje na terenu!

Ko sem najprej na hitro prelistal najnovejšo številko Demokracije, da se seznanim z vsebino, mi je kljub prvemu površnemu pregledu zbudil pozornost zapis na športni strani, pospremljen s fotografijo poslanke Irglove.

Ko sem prebral, kaj čaka “vse vidnejše člane SDS”, posredno pa tudi večino slovenskih državljanov “že na naslednjih volitvah”, seveda z izjemo “naših članov in slovenskih športnih navdušencev”, katere očitno predstavlja kar predsednik SPINS Stefanović, je bila prva misel, ki me je ob tem obšla, da “taki tipi me pa že ne bodo komandirali”……

Takoj sem omenjenemu gospodu napisal e-pismo s sledečo vsebino:

Od: Bojan Božič

Poslano: 12. avgust 2010 15:22

Za: ‘dejan.stefanovic@siol.net’

Zadeva: Stožice

Spoštovani gospod Stefanović!
V današnji (četrtek, 12. avgust 2010) številki tednika Demokracija berem na strani 71 vaše opozorilo (mnenje, napoved, grožnjo, »brez dlake na jeziku«,…), kaj nameravate storiti z »vsemi vidnejšimi člani SDS«…v primeru vstopa na območje Stožic.
V zvezi s tem se mi porajajo tri vprašanja, na katera vas vljudno naprošam, da mi posredujete odgovore:
1. Ali mi lahko naštejete čim več referenčnih organizacij z enakimi ali podobnimi pristojnostmi, kot jih zastopa SPINS, ko se v primeru, da kdorkoli izrazi nestrinjanje z zadevami iz njihovega delokroga, tem osebam zagrozi, da se jih bo fotografiralo in javno izpostavilo njihovo domnevno »dvoličnost«? Prosim, naj vas število takih organizacij in njihova lokacija kjerkoli po svetu ne omejuje pri njihovem naštevanju – več ko jih boste posredovali, bolje bo.
2. Jaz osebno zagotovo nisem »eden od vidnejših članov SDS«, pa vam na tem mestu zagotavljam, da me Športni park Stožice zagotovo ne bo videl na nobenem tamkajšnjem športnem dogodku. Ker »nisem viden«, me zato tudi fotografirati ne boste mogli, zato me zanima, kako naj še bolj učinkovito izrazim svoje nasprotovanje tamkajšnji megalomaniji? Saj se razumemo – če boste posneli nekega »vidnega člana SDS«, boste v skladu s svojo napovedjo objavili te fotografije, s tem boste opozorili na njegovo dvoličnost, ta član bo seveda povedal svoje mnenje, zakaj je bil tam, in tako naprej. Zadeva bo nekaj časa aktualna, potem bo šla v pozabo, in…? Jaz pa sem v tem pogledu zagotovo »ne viden« in me zato ne čaka nič od naštetega.
3. Vi ste prvi, ki pozna moje stališče glede Stožic. Ali je torej tudi moje nasprotovanje takim Stožicam »dvoličnost« in »zavrženo ravnanje« in to samo iz razloga, da imam o točno tem projektu absolutno negativno mnenje?
V pričakovanju vaših čim bolj izčrpnih pojasnil vas lepo pozdravljam.

S spoštovanjem!

Bojan Božič, Idrija

Opomba:

  • Do danes, ko pripravljam ta tekst za objavo, odgovora od gospoda Stefanovića seveda še nisem prejel. Če ga bom dobil, ga bom rade volje objavil na tem blogu kot nadaljevanje.
  • Na uredništvo Demokracije sem poslal skrajšano verzijo gornjega teksta. V kolikor bo urednik presodil, da ustreza zahtevam za objavo v rubriki Pisma bralcev, se bo objavljeni tekst nanašal samo na tisto, kar je objavila Demokracija in kar me je zato spodbudilo k takojšnjemu odzivu.

Pojasnilo:

  • s.p. je pogosta kratica in je vsekakor širše poznana. Tisti “n.” spredaj pomeni zgolj ne, ostalo se nadaljuje kot običajno…