“Tale je zate, punči…”

“Here’s looking at you, kid.” To je kultni stavek, ki ga je izrekel Humphrey Bogart svoji soigralki Ingrid Bergman v filmu Casablanca (1942), enem najboljših filmov vseh časov.

Za naslov tega bloga sem omenjeni stavek sicer malenkostno parafraziral, vendar sem to naredil z vsem dolžnim spoštovanjem do protagonistov filma. 99 % “glavnih igralcev” na fotografijah, v čigar druščino sem ga strpal, jih je namreč vsaj nespodobnih, če ne še kaj hujšega… Zato je po eni strani zelo krivično do tega citata, da ga tlačim tja. Odkrito priznavam to “zlorabo” in upam, da mi bo zato vsaj polovico oproščeno. Po drugi strani je pa za ta prispevek enostavno preveč ustrezen, da si ga ne bi izposodil…

Slovenski ortodoksni boljševiki se iz ameriških predsedniških volitev norčujejo tako (Mladina 2016):

mladina-2016

…kajti iz izkazovanja ljubezni in strastnega poljubljanja svojih kominternovskih tovarišev se pač niso upali norčevati. Tiste komunistične mumije so to delale tako (Brežnjev-Honecker 1979):

breznjev-honecker-1979

…čeprav jih današnji glavni svetovni levičarji ne oponašajo preveč zvesto, kajti v duhu časa se trenutno “ljubijo” tako (“Demokrati” 2016):

demokrati-2016

…zato bi dobri, stari Mladi levi vsemu skupaj zapeli pa tako (Mladi levi 1969):

mladi-levi-1969

(…pri čemer bi si sam sebi dovolil zabrundati manjšo priredbo, “parafrazo?!” tega starega hita, npr. tako: “Poljubite se, svetovni in slovenski levičarji in z Mladino na čelu pojdite… In ne vračajte se…”)

In kdo je potem “punči” iz naslova? Hillary in “njen” sta iz konteksta tukaj naloženih fotografij izvzeta (op. avt.) Po slovenski levičarski teoriji ne-spola je “punči” torej lahko kdorkoli od ostalih moških na teh fotkah. Osebno bi se opredelil za obe komunistični mumiji. Poljub pa tak, ne res?… Še dobro, da spol ne obstaja več, sicer bi se ženske lahko upravičeno počutile kot “nesposobne amaterke”…