Zeliščni maršal

…Jaz delam tako in v podobnih primerih bom delal prav tako. Drugi pa?…V spodaj priloženem e-pismu med drugim domnevam, da bi bilo verjetno drugače, če bi bilo sto, ali pa tisoč takih kupcev, potrošnikov…oziroma odgovornih in na svojo domovino ponosnih državljanov…

…Nakar seveda v isti sapi dodajam, da v doglednem času iz tega zagotovo ne bo nič, ker živim pač v domovini, ki se imenuje  Slovenija…

Zaradi novoletnih praznikov sem namerno počakal nekaj dni, zato sem šele v nedeljo, 5. januarja, poslal e-pismo, ki ga v nadaljevanju dobesedno citiram. Nedeljo sem izbral zato, da je e-pismo pričakalo naslovnika “na mizi” (ekranu) že takoj v ponedeljek, na začetku novega delovnega tedna:

Od: Bojan Božič

Poslano: 5. januar 2014  08:42

Za: ‘reklamacija@hofer.si’

Zadeva: Zeliščni liker

Spoštovani,
v preteklem, 2013 letu, sem v vaši trgovini na obrobju mojega mesta nakupil za 544,56 € blaga. To je dokazan znesek, ker je razviden iz pregleda porabe preko bančne kartice, tovrstni arhivi pa so mi na voljo pri moji banki. Znesek je zagotovo večji še za nekaj evrov, ker sem kakšno sprotno malenkost kupil tudi za gotovino, vendar, ostanimo pri dokazljivih 544,56 €.
Ker mi je ponudba vaše trgovine glede na moje potrebe povsem ustrezala, ste bili moj izbrani trgovec, kjer sem redno opravljal večje nakupe, zagotovo vsaj enkrat na mesec, včasih pa tudi dvakrat.
Ob zadnjem lanskem obisku, koncem decembra, sem videl, da tudi na vaših prodajnih policah ponujate razvpiti zeliščni liker Marshal, s čimer se tudi vi pridružujete po mojem mnenju povsem nekritičnemu in za mnoge od nas žaljivemu reklamiranju bivšega jugo diktatorja Tita. Zato ste me s tem odvrnili od vsakega nadaljnjega nakupovanja v katerikoli vaši trgovini v bodoče.
Povsem se zavedam, da vam znesek 544,56 € znotraj celotnega letnega prihodka trgovine ne predstavlja ničesar, verjetno vam ne pomeni praktično nič. Vendar, če bi bilo takih oseb, kot sem v konkretnem primeru jaz, sto ali pa tisoč, bi se verjetno pa že zamislili. Ker zagotovo ni bojazni, da se bo v doglednem času to v Sloveniji zgodilo, se boste zlahka pridružili tistim, ki še danes govorijo, da jim je vse, kar so nekoč, pod Jugoslavijo imeli, dal Tito.
V konkretnem primeru vam je preko izkupička od prodaje zeliščnega likerja z njegovim imenom verjetno nekaj res »dal«, vendar vam jaz po drugi strani zagotavljam, da vam je vsakih mojih bodočih 544,56 € na letni ravni, ali pa še kakšen evro več, prav tako zagotovo pa tudi »vzel«.
Ker se med drugim baje izgovarjate tudi na to, da se tovrstni liker prodaja tudi pri več drugih slovenskih trgovcih, bom zaradi zamenjave »svojega« trgovca v prihodnje pač nakupoval tam, kjer tega Marshala, ali pa druge tovrstne navlake, ne ponujajo.
Verjemite, da bom takšnega trgovca zagotovo tudi našel.
To pismo bom objavil na svojem blogu, da bo na voljo tudi obiskovalcem moje spletne strani.
Z velikim veseljem bom objavil tudi vaš morebitni odgovor, v kolikor boste presodili, da si ga tovrstno pritoževanje sploh zasluži.
Moje pričakovanje, da boste s tem pisanjem seznanili tudi vašo glavno, avstrijsko centralo, oziroma tamkajšnje vaše predpostavljene, je pa kljub vsemu verjetno pretirano?
V pričakovanju vašega (skupnega?) odziva vas lepo pozdravljam.
S spoštovanjem!
Bojan Božič

Nemalo sem bil presenečen (prijetno, seveda), ko sem že takoj v ponedeljek prejel odgovor, ki ga prav tako citiram:

Od: Tina.Romsak@hofer.si v imenu reklamacija@hofer.si

Poslano: 6. januar 2014  08:28

Za: Bojan Božič

Zadeva: Pojasnilo in opravičilo

Spoštovani g. Božič,
zahvaljujemo se Vam za poslano elektronsko sporočilo in izraženo mnenje.

Želeli bi vas obvestiti, da gre za izdelek, ki ga v svoji stalni ponudbi prodajajo vsi večji slovenski in tuji trgovci. Podjetje Hofer se je za prodajo omejene količine omenjenega izdelka v naši posebni ponudbi odločilo na osnovi analize trga in povpraševanja kupcev. Izdelek smo tako imeli na prodaj v omejeni količini, samo za kratek čas in ponovitve prodaje dotičnega izdelka v prihodnje ne načrtujemo.

Izdelek je sicer ustrezen kar se tiče zakonodajnih predpisov, sicer ga tudi ne bi mogli uvrstiti v naš prodajni asortiman. Kar pa ne spremeni dejstva, da vizualna podoba same etikete izdelka, lahko eksplicitno ali implicitno nagovarja določeno zgodovinsko obdobje, do katerega (ali katerikoli drugega) pa se kot podjetje v nobenem pogledu ne želimo izpostavljati oziroma zavzemati mnenj in stališč. To resnično ni bil naš namen!

Zato nam je zelo žal, da ste kot kupec osebno prizadeti in se Vam zato tudi iskreno opravičujemo.

Vljudno prosimo za Vaše razumevanje in upamo, da smo Vam z odgovori bili v pomoč. Ob morebitnih drugih vprašanjih pa smo Vam prav tako rade volje na razpolago.

Lepo pozdravljeni
Best regards

Hofer trgovina d.o.o.

se nadaljuje