Ježeva polpuščava

Datum objave: 21.10.2001
Medij: Delo
Naslov: Dušebrižniki in polpuščava
Avtor: Boris Jež
Datum odgovora Borisu Ježu osebno: 21.10.2001
Avtor odgovora: Bojan Božič
Objavljeno: NI ODGOVORA

Originalnega članka žal nimam v arhivu, čeprav ne vem, zakaj sem prekršil ustaljeno prakso. Ker pa odgovarjam Borisu Ježu, je tema manjkajočega članka precej predvidljiva.

Spoštovani g. Jež, natančno sem prebral Vaš komentar pod gornjim naslovom, zato Vam predlagam, da v ta kontekst uvrstite mojo sledečo izkušnjo z vašim časopisom:

Zadeva: polemika med g. Geržino in g. Dolničarjem v Sobotni prilogi

Naslov: Napadi na RKC čedalje hujši

Potek: g. Geržina napiše članek, SP ga objavi, torej 1:0 za Geržino

g. Dolničar takoj napiše odgovor, SP ga objavi, rezultat 1:1

v polemiko se vključim podpisani s prispevkom, v katerem navajam dejstva, ki demantirajo neko trditev g. Dolničarja. Prispevek pošljem dvakrat, pa ni bil še objavljen; rezultat še vedno 1:1

SP z dne 20.10. objavi dva prispevka v podporo Dolničarju (avtorja Zvonka Tepina in Franc Miklavčič), rezultat torej 3:1 za Dolničarja

Epilog: zakaj ne more biti rezultat vsaj 3:2 za Dolničarja, če upoštevamo samo moj neobjavljeni prispevek, za katerega vem, da obstaja? Demokracije ni brez svobode govora in tiska (Vaš citat!), mene pa nihče ne more prisiliti, da tako mislim tudi na primeru Slovenije. Od Vas pa seveda tudi ne zahtevam, da ne bi mislili, da je Slovenija po teh merilih demokratična. S spoštovanjem!.